Wie zijn wij?

Pajoko

Welkom op onze website. Allereerst zullen wij ons even voorstellen. Pajoko is het koor van de Sint Sebastianuskerk in Hellendoorn. Het koor werd in 1983 opgericht door enkele vrijwilligers uit de parochie samen met de toenmalige pastor. Het koor bestond in het begin enkel uit dames/meisjes in de leeftijd van 12 tot 35 jaar. Nu bestaat het koor uit meer dan 40 leden in de leeftijd van 20 tot 60+.

Pajoko inmiddels een begrip is geworden in Hellendoorn en omstreken.

Iedere maandagavond repeteren we van 19.00 uur tot 20.25 uur in de Sint Sebastianuskerk te Hellendoorn. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit moderne religieuze muziek. Meestal zingen we in het Nederlands, soms in het Engels, maar we maken ook wel eens een uitstapje naar een ander genre.

Ongeveer één keer in de maand zingen we in onze eigen parochiekerk. De ene maand is dit ter opluistering en de andere maand bereiden we met een eigen werkgroep een themaviering voor. Verder worden we ook regelmatig gevraagd om in andere kerken te zingen. Ook zingen we in bejaarden en verzorgingshuizen.

Natuurlijk doen we meer dan zingen alleen. Binnen het koor speelt gezelligheid een grote rol. De sterke kracht van Pajoko is dan ook dat we ondanks het grote verschil in leeftijd altijd veel lol hebben.

Evenementen en optredens waar we met veel plezier op terugkijken zijn: ons reisje naar Ibbenburen, ons reisje naar Polen, een weekend met z’n allen naar Texel, ons 25-jarig jubileum, zingen in de gevangenis, het opnemen van een eigen cd, de feestavonden en zo kun je nog wel even doorgaan. We vierden in 2013 alweer ons 30-jarig jubileum met een speciale jubileumviering en een feestmiddag en –avond voor alle leden en hun partners! Dit jaar vierden we het 25-jarig dirigentenjubileum van Mariëlle met een mooie viering en een receptie bij de Tonne. We hebben, nu echt voor de laatste (?) keer, de musical ‘De (on)eindige reis opgevoerd in april 2017.  In november probeerden we iets nieuws uit: een optreden met liedjes en gedichten in het thema ‘Het is zo donker, zorg jij voor lichtpuntjes?’. De koffie en taart stonden klaar en het werd een hele mooie avond. Misschien is er zelfs wel een mooie nieuwe ‘Pajoko-traditie’ geboren. Volgend jaar hopen we samen met jullie ons 35-jarig jubileum te vieren. We zijn weer uitgenodigd om in Ibbenburen te zingen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de partnerschap Hellendoorn – Ibbenburen. Kortom Pajoko heeft nog volop plannen voor de toekomst.

Meer informatie over ons koor vind je elders op deze pagina. Voor vragen over ons koor, tips, op- of aanmerkingen op deze site kun je ons mailen (pajoko@live.nl). Ook vinden we het leuk als je iets in ons gastenboek schrijft!

Pajoko staat ook ingeschreven bij Code Music. Dit is een site die een overzicht biedt van allerlei koren uit heel Nederland. Het adres van deze site is: www.code-music.nl.

Aanmelden als lid van Pajoko: 

Op dit moment hebben we een ledenstop! Daarom hebben we een wachtlijst aangemaakt, mocht je bij Pajoko willen zingen ben je van harte welkom om je voor deze lijst aan te melden. Zodra er weer plaatsen beschikbaar zijn krijg je bericht.